суботу, 17 травня 2014 р.

Крок 1: Чистимо раковину!

   Отже розпочнемо! Згідно книги Марли Сіллі розпочати ми маємо з того, щоб добряче вимити свою раковину на кухні і підтримувати її у такому стані. Це символ наших змін, те, що має нас надихати щодня і ... радувати! Саме так! Невже вам не буде приємно з самого ранку бачити чисту сяючу раковину?! Отож бо й воно!
   В книзі надається точна інструкція як правильно вимити, начистити свою раковину.
   1 . Вийміть весь посуд з раковини .
   2 . Наповніть раковину гарячою водою до самих країв . Якщо у вас подвійна раковина, займайся тільки однією половиною за раз. Після цього налийте приблизно склянку відбілювача в цю гарячу воду. Залиште в такому стані на годину . Тепер вийміть пробку за допомогою щипців (бережіть свої ручки!) . Якщо у вас немає щипців, відчерпайте достатню кількість води в сусідню раковину і, не забувши надіти рукавички, вийміть пробку.
   3 . Ретельно сполосніть раковину.
   4 . Скористайтеся будь-яким миючим засобом і потріть поверхню. Переконайтеся в тому , що ви змили всі залишки миючого засобу.
   5 . Візьміть якийсь гострий предмет і ретельно почистіть під краєм раковини (як ви вичищаєте бруд з-під нігтів).
   6 . Почистіть і навколо крана теж. Можливо, вам знадобиться стара зубна щітка чи зубна нитка .
   7 . Тепер візьміть засіб для миття скла і натріть раковину до блиску.
   8 . Якщо вам все ще не подобається результат, візьміть невелику кількість автомобільної поліролі. Але пам'ятайте, що ви вже гарненько начистила раковину. Не давайте перфекціонізму одержати над тобою верх!
   9 . Щоразу, після того, як ви пускаєте воду в раковину, витирайте її насухо за допомогою кухонного рушники. У вас буде чиста і сяюча раковина.
   10 . Не переймайтеся, якщо оточуючі не будуть так пишатися сяючою раковиною, як ви. Це пройде. Ви вже зробили найважчу частину роботи. Ви більше ніколи не пройдете через це ще раз. Просто підтримуйте цю чистоту кожен день. Будьте впевнені в собі. Не дивуйтеся, якщо домашні вирішать, що у вас "поїхав дах" .
   11 . Відсутність посудомийної машини не привід для розладу. Це всього лише місце зберігання брудного посуду. Розчистіть простір під раковиною і покладіть туди тазик для посуду. Поясніть своїй сім'ї, що, незважаючи на те, що простіше покласти брудний посуд в раковину, вони повинні класти її під раковину у спеціально поставлений для цієї мети таз. Візьміть собі за правило прибирати посуд на місце відразу ж після того, як він був помитий і витертий насухо. Якщо у вас є сушилка, то теж можете її вимити, а можливо вже давно час придбати нову?!
   12 . Щоб бути впевненою в тому, що ваша сім'я запам'ятала це, напишіть для них записку і повісьте поруч з раковиною. Це буде їм нагадувати про те, куди треба складати брудний посуд. Будьте терплячою! Їх ніхто цьому не вчив. Їм просто потрібно звикнути.
   Я теж це зробила! І це діє! Я придбала собі новий набір миючих засобів, вимила свою раковину і повісила поряд полотенечко спеціально для неї. Тепер посміхаюсь щовечора як залишаю кухню і щоранку, коли знову до неї повертаюсь - звичайні речі можуть радувати.
   Ще невеличка порада-секрет. Ввечері мийте раковину ве після вечері і всіх вечірніх чаїв, а то цей брудний поссуд має погану звичну розмножуватися - не встигнеш поставити одну склянку і вже до неї підтягуються інші. Ну ви ж знаєте...
   А тепер візьміть і зробіть це! Вимийте свою раковину і посміхніться їй!

Немає коментарів:

Дописати коментар